YouTube Hesabı Nasıl Silinir?

Bir YouTube hesabını silmek, içeriğin, videoların, aboneliklerin ve etkinliklerin hesabınızdan kalıcı olarak kaldırılması anlamına gelir. İşlemi nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenin!
Birçok kişi özellikle 'iPhone'da bir youtube kanalı nasıl silinir' veya 'Mobil cihazda bir youtube kanalı nasıl silinir' diye arama yapar. Ancak şu anda YouTube hesabınızı telefonunuzdan silmek mümkün değildir. Kısaca hesap silme işlemini yalnızca masaüstü veya bilgisayar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
YouTube hesabınızı silmek ya da bilgisayar üzerinden bir kanalı kapatmak istiyorsanız sizler için detaylı bir liste hazırladık. Bu sayede kısa sürede ve kolay adımlarla kanalınızı kapatabileceksiniz. Hesabın askıya alınması ve içeriğin gizlenmesi gibi ek adımları da ekledik.
Lafı daha fazla uzatmadan 'YouTube hesabı nasıl silinir?' adımlarına geçelim.
YouTube Hesabı Nasıl Silinir? (Kanalın Kalıcı Olarak Silinmesi)
YouTube'da kanal sahibi iseniz kanalınızı kalıcı olarak silmeniz mümkündür. Bunu yapmak için gerekli ayarları talimatlara göre uygulamanız gerekecektir. Adımların doğru bir şekilde tamamlanması işlemin geçerli olmasını sağlayacaktır.
Masaüstü cihazınızı (bilgisayar veya PC) kullanarak bir YouTube kanalını şu şekilde silebilirsiniz:
- Öncelikle youtube.com web adresine gidin.
- Sayfanın üst kısmında bulunan profil resminize tıklayın.
- Profil resminizi tıkladıktan sonra açılan menüden 'YouTube Studio'yu seçin.
- Panel açıldığında yan menünün altındaki 'Ayarlar' simgesine tıklayın.
- 'Ayarlar' menüsünde 'Genel' başlığının altındaki 'Kanal' bölümüne tıklayın.
- Ortaya çıkan sayfada 'Gelişmiş ayarlar' yazan metne tıklayın.
- Bölümün en altına gidin ve ardından 'YouTube içeriğini sil'i tıklayın.
- YouTube kanalınızla ilişkili e-posta şifrenizi girin ve devam edin.
- 'İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum' yazan kutuyu işaretleyin.
- YouTube hesabınızı silmek için gerekli doğrulama adımlarını tamamlayın.
- Son olarak 'YouTube içeriğini kaldır' seçeneğine tıkladığınızda YouTube kanal silme işleminiz tamamlanacaktır.
- Not: YouTube hesap silme işlemi tamamlandıktan sonra hesabınızı kurtarmanız kolay değildir. Ayrıca kanalın silinmesi gerekli işlemlerden dolayı biraz zaman alabilir. Ancak YouTube hesabınız kalıcı olarak silinecektir.
YouTube Hesabını Geçici Olarak Devre Dışı Bırakma veya Dondurma
YouTube hesabınızı kalıcı olarak silmek istemediğinizde geçici olarak devre dışı bırakmak veya dondurmak en mantıklı seçenek olabilir. YouTube hesabınızı dondurduğunuzda kanal adınız, beğenileriniz, videolarınız ve aboneleriniz gizlenir. Ancak YouTube yorumlarınız ve yanıtlarınız kanalınızdan kalıcı olarak silinecektir.
Masaüstü cihazınızda (PC veya bilgisayar) aşağıdaki adımları takip ettiğiniz takdirde YouTube hesabınızı dondurma işlemini tamamlayabilirsiniz:
- Öncelikle web tarayıcınızı açın ve YouTube.com web sitesini ziyaret edin.
- Ana sayfaya girdikten sonra sağ üstte bulunan profil resminize tıklayın.
- Profil resminize tıkladıktan sonra bir menü görünecektir. 'YouTube Studio' bölümüne tıklayın.
- 'Kanal Kontrol Paneli'ne ulaştığınızda panelin sol tarafında bulunan 'Ayarlar' simgesini tıklayın.
- Sayfanın ortasında 'Ayarlar' sayfası açıldığında 'Kanal' seçeneğine tıklayın.
- 'Temel Bilgiler' bölümü otomatik olarak görünecektir; hemen yanındaki 'Gelişmiş ayarlar' menüsüne dokunun.
- 'Gelişmiş ayarlar' menüsünün en altına gidin ve 'YouTube içeriğini kaldır' seçeneğini tıklayın.
- Sayfa sizi otomatik olarak oturum açmaya ve şifrenizi sormaya yönlendirecektir. Kanalınızla ilişkili e-posta adresinin şifresini girin ve devam edin.
- Açılan ekranda 'İçeriğimi gizlemek istiyorum' seçeneğine dokunun.
- Kanalınızda gizlemek istediğiniz seçenekleri seçin ve onay kutusunu bir kez tıklayın.
- Son olarak 'Kanalımı gizle' seçeneğine tıkladıktan sonra YouTube hesabınızın devre dışı bırakılması veya geçici olarak dondurulması işlemi tamamlanmış olacaktır.
YouTube İçeriği Nasıl Gizlenir?
Hesabınızı silmeden veya devre dışı bırakmadan YouTube'daki içeriği gizlemenin bir yolunu arıyorsanız bunu başarmak için izleyebileceğiniz birkaç yöntem vardır. Daha önce yüklediğiniz veya gelecek videolarınızı gizleyebilir ve özel hale getirebilirsiniz.
YouTube içeriğini bir bilgisayarda (PC veya masaüstü) gizlemek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Öncelikle YouTube web sitesi üzerinden YouTube hesabınıza giriş yapın ve ana sayfaya gidin.
- Profil resminize (sayfanın sağ üst köşesinde bulunur) bir kez tıklayın.
- Görünen açılır menüden 'YouTube Studio'yu seçin
- Sayfa sizi otomatik olarak 'Kanal Kontrol Paneli' bölümüne yönlendirecektir.
- Aynı alandan soldaki menüden 'İçerik' butonuna tıklayın.
- 'Kanal İçeriği' sayfasında önceden yüklediğiniz videolarınız görünür.
- Bir videonun üzerine gelin ve 'Görünürlük' bölümünü inceleyin.
- Farenizi 'Genel' etiketinin üzerine getirin ve aşağı ok simgesini tıklayın.
- 'Kaydet veya Yayınla' bölümünün hemen altındaki seçeneklerden 'Özel' veya 'Liste Dışı' seçeneğini seçin.
- Son olarak YouTube içeriğini gizleme işlemini tamamlamak için 'Kaydet' düğmesine tıklayın.
- Telefondaki YouTube Kanalı Nasıl Silinir?
- Bir YouTube kanalını silmek yalnızca bilgisayarınızda yapılabilir. Android veya iPhone'unuzdan silmek mümkün değildir. Yukarıda bahsettiğimiz adımları takip ederek YouTube Studio paneli üzerinden hesabınızı kolaylıkla silebilirsiniz.
Kullanılmayan YouTube Hesapları Kapatılır mı?
Evet, kullanılmayan YouTube hesapları belirli bir süre sonra kapatılabilir. YouTube, kullanıcıları hesaplarını aktif tutmaya ve platformda etkileşime geçmeye teşvik ediyor. Ancak uzun süre kullanılmayan veya etkileşim göstermeyen hesaplar YouTube tarafından devre dışı bırakılabilir.
YouTube'da kullanılmayan hesaplarla ilgili politikalar zaman içinde değişebilir; bu nedenle, tam ayrıntılar için YouTube'un resmi destek kaynaklarını kontrol etmek önemlidir. YouTube hesabınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız düzenli olarak giriş yapmak, içerik yüklemek veya başkalarıyla etkileşimde bulunmak hesabınızın kapatılmasını önlemeye yardımcı olabilir.
Son güncellemeye göre Google, Aralık 2024'te oluşturulan, kullanılmayan Google hesaplarını silmeyi planlıyor. Google, silinmesi planlanan hesaplar için bildirim gönderecek ve birkaç ay sonra yanıt alınamaması halinde bu hesaplar silinecek.
Google Hesabını Silmek YouTube Hesabını da Silir mi?
Hayır, Google hesabınızı silmek, YouTube hesabınızın otomatik olarak silinmesine neden olmaz. Google hesabınızı silseniz bile YouTube hesabınız ve içeriği genel olarak korunur. Ancak Google'ın politikaları ve hizmet şartları değişebilir, bu nedenle Google'ın resmi belgelerini kontrol ederek en güncel bilgileri doğrulamak her zaman önemlidir.
Bloglar
10 yıl sonra kendinizi ne...
MWC19'da Mobilesquared'den Nick Lane'in ev sahipliği yaptığı ve Baş Evangelistimiz Robert Gerstmann'dan başkasının yer almadığı bir panel oturumu olan Mobilin Geleceği Zirvesi'ni d...
Devamını OkuYouTube Hesabı Nasıl Sili...
Bir YouTube hesabını silmek, içeriğin, videoların, aboneliklerin ve etkinliklerin hesabınızdan kalıcı olarak kaldırılması anlamına gelir. İşlemi nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenin...
Devamını OkuEmojilerle SMS'i bir sonr...
Kitlenizle iletişim kurmak için SMS mesajlarını kullanıyorsunuz ve harika yanıt oranlarından yararlanıyorsunuz, ancak açık oranların korunmasını ve hedef kitlenizin sizinle etkileş...
Devamını OkuSMS Ücretleri: İşletmeler...
Fiyatlandırma sayfasında düşük bir SMS ücreti, faturanın geri kalanı görünene kadar çalma gibi görünebilir.Operatör ücretleri, kayıt maliyetleri, aşımlar, numara kiralama ve ücretl...
Devamını Okuİşletmeniz İçin Doğru SMS...
İşletmenizin gelişmesini mi istiyorsunuz? Eğer aradığınız şey buysa, diğer birçok şirket ve devlet kurumunun yaptığı gibi, müşterilerinizle daha etkili iletişim kurmanın bir yolu o...
Devamını OkuSeyahat ve Turizm Sektörü...
Müşterilere SMS yoluyla rapor göndermek, etrafımızdaki en etkili pazarlama araçlarından biridir. Seyahat ve Turizm sektörü kısa mesaj göndermeyi seviyor çünkü hızlı, kolay ve doğru...
Devamını Oku